NL
In opdracht van het Wetenschapsknooppunt TU Delft heb ik acht filmpjes opgenomen om de Your Turn werkvormen over ontwerpend leren uit te leggen aan kinderen en leerkrachten. Deze korte uitlegvideo’s zijn opgenomen op de Eerste Westlandse Montesorischool in Monster. 
Tijdens het project is de klas op zoek gegaan naar inspiratie, ervaringen en verbeterpunten van het huidige schoolplein. Met behulp van de werkvormen uit het Your Turn project hebben de leerlingen niet alleen het schoolplein en hun medeleerlingen onderzocht, maar ook verschillende ontwerpen en prototypes gemaakt voor het bedrijf dat het schoolplein daadwerkelijk gaat ontwerpen. 
Voor Remke Klapwijk van het Wetenschapsknooppunt TU Delft heb ik de productie van deze instructiefilmpjes verzorgd. Tijdens de conceptfase is onder andere bepaald hoe de werkvormen op begrijpelijke, maar ook interessante, manier in beeld gebracht kunnen worden. Mijn hoofdtaak tijdens de conceptfase was voornamelijk het adviseren van beeldtaal en het vertalen van de werkvormen naar visuele content. Samen met het filmteam (bestaande uit de leerlingen Luca, Jesse, Danique, Xavier, Noreline en Claire) zijn de vooraf bedachte filmconcepten verder ontwikkeld. De leerlingen hadden veel toffe filmideeën en een heel eigen beeld van hoe de video’s eruit moeten zien. Het was uitdagend om hun ideeën en voorstellingen te combineren met het eerste concept van de ontwerpfilms. Zo hebben Luca en Xavier samen de idee met de papieren propjes bedacht. Benieuwd hoe deze idee een plek heeft gevonden in het filmpje? Kijk dan zeker naar de werkvorm ‘Omgevingsvlog ordenen’ op het Youtube kanaal van het Wetenschapsknooppunt TU Delft.
Opdrachtgever Wetenschapsknooppunt TU Delft | Samenwerking Eerste Westlandse Montesori School Monster (EWMM) | Regie & concept Filmteam EWMM, Remke Klapwijk & Ricardo Dutkowiak | Productie Ricardo Dutkowiak | Opnames & montage Ricardo Dutkowiak | Gefinancierd door Expertisecentrum Wetenschap & Techniek Zuid-Holland | Animaties WIM ontwerpers | Muziek Peer van Kessel | Met medewerking van Robin Stijger, Maaike Kramer, Alice Schut & Mathieu Gielen
Back to Top